
Gin & Tonic
50 ml dobrego Ginu
100 ml Fentimans Tonic Water
plasterek ogórka
Do wysokiej szklanki wrzuć parę kostek lodu, dodaj wszystkie składniki i wymieszaj.
50 ml dobrego Ginu
100 ml Fentimans Tonic Water
plasterek ogórka
Do wysokiej szklanki wrzuć parę kostek lodu, dodaj wszystkie składniki i wymieszaj.
50 ml wódki
100 ml Fentimans Ginger Beer
1/2 limonki
Do szklanki lub miedzianego kubka dodaj lód, wódkę i piwo imbirowe Fentimans i sok z wyciśniętej ćwiartki limonki. Wymieszaj. Udekoruj pozostałą ćwiartką limonką.
50 ml delikatnego Ginu
100 ml Fentimans Rose Lemonade
15 ml likieru z kwiatów bzu (np. St. Germain albo Chopin)
płatki róży do dekoracji
Do szklanki na nóżce lub lampki do wina pełnej lodu dodaj gin, Fentimans Rose Lemonade oraz likier z kwiatów bzu. Wymieszaj i udekoruj płatkami róży.
40 ml Brandy
120 ml Fentimans Ginger Ale
skórka z pomarańczy
parę kropel Bittersów Angostury
Do wysokiej szklanki z lodem dodaj Brandy oraz Fentimans Ginger Ale i delikatnie wymieszaj. Udekoruj skórką z cytryny. Opcjonalnie możesz dodać parę kropel Bittersów Angostury.
50 ml Martini Bianco
125 ml Fentimans Rose Lemonade
plasterek grejpfruta
Do wysokiej szklanki z lodem dodaj Martini Bianco i Fentimans Rose Lemonade. Lekko wyciśnij plasterek grejpfruta do szklanki i udekoruj nim cocktail.
50 ml ginu
125 ml Fentimans Ginger Beer
30 ml świeżego soku z limonki
15 ml syropu cukrowego
15 ml Cointreau
plasterek ogórka & skórka z pomarańczy
Na dno shakera barmańskiego nalej syrop cukrowy i dodaj plasterek ogórka. Ugnieć na pastę. Dolej gin, Cointreau oraz sok z limonki, następnie zamknij shaker i energicznie wymieszaj. Przelej do wysokiej szklanki wypełnionej lodem, dopełnij piwem imbirowym Fentimans i udekoruj skórką z pomarańczy.
60 ml rumu Gosling’s
125 ml Fentimans Ginger Beer
10 ml świeżego soku z limonki
ćwiartka limonki
Nalej rumu do szklanki wypełnionej lodem. Dopełnij piwem imbirowym oraz sokiem z limonki i wymieszaj. Udekoruj ćwiartką limonki.